in

A maga nemében az első a nyílt tengereken ez a hidrogén meghajtású szuperjacht

Feadship

A nagyobb, jobb és még lenyűgözőbb szuperjachtok iránti törekvés továbbra is töretlen, de a Feadship a legújabb bemutatójával eddig soha nem látott területre merészkedik.

A Project 821-et a holland luxushajógyártó a világ első hidrogénhajtású szuperjachtjaként hirdeti.

Feadship

A Feadship egy ötéves tervezési és építési folyamat során kereste a választ arra a kérdésre, hogy meddig lehet elmenni ebben az iparban a károsanyag kibocsátás területén, amely a május 4-i amszterdami hajógyári vízre bocsátásban csúcsosodott ki.

A brit RWD tervezőstúdió vállalta a hatalmas feladatot a hajó koncepciójának megtervezésében, amely hidrogén üzemanyagcellákat használ az áramtermeléshez, így kipufogógázként csak víz keletkezik.

Feadship

Az eljárás a hajó meghajtását és a szálláshelyeket is ellátja árammal, mindezt tizenhat kompakt üzemanyagcellával és 4 tonna hidrogénnel a fedélzeten.

A hidrogént elektromos árammá alakítják és tárolják ezekben az üzemanyagcellákban, de a sűrített folyékony hidrogént megdöbbentően alacsony hőmérsékleten (-253°C fok alatt) kell tárolni.

Feadship

Bár az így kapott üzemanyagcella-technológia nem képes egy hosszabb hajóút meghajtására, a Feadship megjegyezte, hogy a hajó „üzemanyagcella-technológiája egy egész hétig képes horgonyozni a tengeren vagy 10 csomós sebességgel emissziómentesen navigáló csendes üzemet biztosítani, miközben elhagyja a kikötőket vagy védett tengeri zónákban cirkál”.

Ami a kinézetet illeti, a szuperjacht sem utolsó, futurisztikus, áramvonalas dizájnja (a hozzáadott üzemanyagcella-tároló ellenére) egyenesen sci-fi filmből tűnik ki.

Feadship

Öt víz feletti és két víz alatti fedélzet teszi teljessé a luxus és a környezettudatos vitorlázás tökéletes élményét.

A Project 821 egyéb adatai nem kevésbé lenyűgözőek, a teljes családi használatra alkalmas kialakítással, beleértve egy teljes tulajdonosi fedélzetet, egy két hálószobás lakást, egy edzőtermet, két irodát kandallóval és egy nappalit.

A hídfedélzet és más terek is büszkélkedhetnek játékokkal és olyan kényelmi szolgáltatásokhoz való hozzáféréssel, mint a kávé, míg a főfedélzet könyvtára és egy privát tengeri teraszos étkező további elvonulást és luxust kínál.

A 2025-ös frissített Rolls-Royce Cullinan Series II egy igazi luxus utcai terepjáró

Minden idők legjobb Sci-Fi filmek listája a 90-es évektől a napjainkig