in

Hogyan válaszd ki a számodra megfelelő illatot, parfümöt?

Sokan állítják, hogy az évszaknak és a bőrtípusnak megfelelő illat viselése alapvető fontosságú egy férfi mindennapi életében.

Emberként az érzékszerveink erősek, de semmi sem gyakorol olyan tartós hatást, mint az illat. Egy ismerős illat csak egy csipetnyi szaga is emlékek és érzelmek hullámzását válthatja ki.

Ez egy olyan erőteljes eszköz, amelyet nem elég férfi használ ki. Igen, fontos, hogy úgy nézzünk ki, mint egy jól ápolt férfi, de az is fontos, hogy az illatunk is megfelelő legyen.

Tehát, amikor egy jellegzetes illatot választasz, mit keresel? Mennyit érdemes költeni? És melyek a különböző típusok?

Nagyon fontos a bőrtípusod!

Vettél már valaha egy üveg kölnit és azon kaptad magad, hogy kétóránként újra kell használnod? Ilyenkor két dolog lehetséges: egyrészt a kölni nem túl koncentrált, másrészt pedig lehet, hogy száraz a bőröd.

Az első októl eltekintve, minden illat különböző koncentrációjú. Minél magasabb a koncentráció, annál erősebb az illat, de a bőr pH-egyensúlya és típusa is szerepet játszik.

A bőrtípust illetően általában az két kategóriába sorolható, száraz vagy zsíros bőrre. A száraz bőrrel ellentétben a zsíros bőr a természetes nedvességtartalma miatt hosszabb ideig segíti az illatanyagok felszívódását.

A száraz bőrön az illatanyagnak nincs mibe kapaszkodnia, ezért gyakrabban kell felvinni azt a bőrre. Tehát az illat tartósságának elérésének egyik módja, ha először hidratálod a bőrödet, mielőtt felviszed a parfümöt rá.

Könnyű vagy karakteres illat

Mindez az évszaktól, a pH-szintedtől és a szóban forgó illattól is függ. A citrusos és virágos jegyeket tartalmazó illatokat nyáron és tavasszal remekül lehet viselni, mert olyan könnyűek és frissítőek.

Azonban ugyanezek az illatok alacsony koncentrációjúak, és általában semlegesek bárki pH-szintjéhez. Ez azt jelenti, hogy bárki viselheti ezeket az illatokat anélkül, hogy reakciót váltanának ki miattuk.

A fa- vagy balzsamalapot tartalmazó illatok sokkal koncentráltabbak és nehezebbek, ami azt jelenti, hogy tovább tartanak, de nem működnek együtt mindenki pH-szintjével. A középút megtalálása a próbálgatás. Ne feledd, hogy a pH-skálánk 1-től 14-ig terjed, és a legtöbb citrusos illat a 7-es érték köré fog esni, ami semleges. Azt javaslom, hogy maradj ebben a tartományban, amíg ki nem találod, hogy a tested mit tud kezelni.

Tesztelj

A megfelelő kölni kiválasztása majdnem olyan, mint a megfelelő ital kiválasztása egy ebédhez vagy vacsorához. Egyesek az erősebb illatokat választják, míg mások inkább a könnyedebb és virágos illat felé hajlanak.

A lényeg, hogy tesztelj, próbáld ki a számodra leginkább tetsző illatokat és kérj véleményt a párodtól vagy másoktól, hogy megbizonyosodj, hogy valóban az a te illatod.

A mesterien elegáns bókolás művészete

5 alapvető szakállápolás tipp kezdőknek a megfelelő arcszőrzetért