in

Randi etikett, avagy így viselkedj az első randin úriemberként!

Az első randi stresszes élmény lehet. Miután észrevettétek egymás profilját és üzeneteket küldtetek egymásnak, eljön a nagy pillanat: az első randi!

Most exkluzív anekdotákat osztunk meg az első randevú etikettjéről, és érdekes meglátásokat fedezünk fel az első randevú apró-cseprő dolgairól.

Első randi etikett: a randi előkészítése

A sikeres randi első lépése az előkészítés. A férfiak időt szánnak a felkészülésre, több mint 30 percet szánnak az első randira való felkészülésre, egyharmaduk (36%) azonban a rohanást választja, 10-30 percet szánva rá.

Az első randevút beírni a naptárba nagyszerű teljesítmény. Akár a Tinderen egy társkereső alkalmazáson, akár az utcán vagy egy kávézóban találkoztatok, sikeresen elbűvölted az érdeklődődet, hogy beleegyezzen, hogy randizzon veled és ez már önmagában is győzelem. Erre büszkének kell lenned. Sikeresen túljutottál az első akadályon – most már előre kell nézned, hogy mi következik.

Lássuk mit tehetsz annak érdekében, hogy az első randevúkból második randevúk legyenek? Tulajdonképpen sok mindent.

Íme a 7 legjobb első randira vonatkozó tipp férfiaknak

1. Öltözz úgy, hogy az lenyűgözzön

Lehet, hogy kényelmes, de a gyűrött ingek és a rongyos farmerek egyszerűen nem vonzó megjelenés. Senki sem akar olyan randevút, aki úgy néz ki, mint aki most gurult ki az ágyból. Tudom, hogy mindannyiunknak azt mondják, hogy nem szabad a borító alapján megítélni egy könyvet és az számít, ami benne van, de a külsőségek mégis számítanak valamit. Különösen az első randin. Először találkoztok egymással és az az elvárás, hogy lenyűgözzétek egymást – vegyél fel egy tiszta inget és fésüld át a hajad, mert megéri.

Ha az első randin a legjobb formádban jelensz meg, azt jelzed, hogy érdekel az illető véleménye és szeretnéd, ha kedvelne téged. Ráadásul, ha el tudod érni, hogy a partnered észrevegye a legjobb testi adottságaidat, az mindig nyerő lesz számodra.

2. Légy időben ott (de inkább 15 perccel korábban)

Az első randi lényege, hogy jó benyomást keltsen. Ezért jelenj meg időben. Ez nem csak jó modor, hanem jó randistratégia is. Nem akarod, hogy a randid várakozzon rád és azt kívánja, bárcsak ne egyezett volna bele, hogy eleve veled randizzon. Ha 15 perccel korábban érkezel, elkerülheted a neheztelést és bebiztosíthatod, hogy az első randi jó hangulatban kezdődjön.

Ha korán mész a randira, azzal jól felkészültnek és átgondoltnak tűnhetsz. Ha moziban találkoztok, beállhattok a sorba, és máris jegyet vehettek. Ha egy kávézós randevúra jöttök össze, felderíthetitek a környéket és kiválaszthattok egy csendes helyet, ahová leülhettek. Bárhová is mész, elég korán oda kell érned ahhoz, hogy megtedd a szükséges előkészületeket, hogy minden zökkenőmentesen menjen, amint a párod megérkezik (remélhetőleg időben).

3. Tegyél fel jó kérdéseket és figyelj a párod válaszaira

Az első randin semmiképpen sem akarod kisajátítani a beszélgetést, ezért fontos, hogy jó kérdéseket tegyél fel, hogy beindítsd a beszélgetést. A „Közel állsz a családodhoz?” és a „Van tetoválásod?” kérdésektől kezdve ezek a kérdések segíthetnek a beszélgetés elindításában és a közös érdeklődési körök vagy értékek megállapításában. Figyelj oda arra, amit a randid mond, mert az sokat elárul az illetőről. Azzal, hogy további kérdéseket teszel fel és megmutatod, hogy figyelsz, gyorsan a szerelmed kegyeibe férkőzhetsz.

4. Ne szégyellj bókolni

Bárki bármit is mond a bókok nem giccsesek és tényleg működnek. Előfordul, hogy az első randin az ember sok gondolatot és energiát fektetett abba, hogy mit visel, és jól esik, ha ezt a másik fél elismeri.

A bók még jobban fog hatni, ha konkrétan fogalmazol. Például: „Nagyon tetszik a nyaklánc, amit viselsz” vagy „Nagyon szép színű a körömlakkod”. Ha észreveszed ezeket a részleteket, az sokkal hízelgőbb, mintha egy átlagos sort mondanál.

5. Döntsd el, ki fizet, mielőtt megérkezik a pincér

Senki sem szereti, ha senkit sem állítanak a helyzet magaslatára, ezért ne várj az utolsó pillanatig azzal, hogy megbeszéld, hogyan oszd meg a számlát. Jobb, ha ezt a beszélgetést már korán elintézed.

Azonban a legjobb az, ha még a randira hívás előtt leszögezed: „Hé, van kedved valamikor vacsorázni? Én fizetek!” Vagy várhatsz, amíg személyesen is ott lesztek a randi helyen: „Az italt én állom” vagy „Egyébként nem bánnád, ha megosztanánk a számlát?”. Sok felesleges bizonytalanságot és szorongást kihagyhatsz, ha egyenesen elmondod a fizetési preferenciáidat és már a randi elején megkérdezed a partnered véleményét.

6. Olvasd a jeleket

Gyakran meg lehet állapítani egy személy testbeszédéből, hogy jól megy-e a randi. Ha a partnered feléd hajol és szemkontaktust létesít, az jó jel. Ha az órát nézi, és úgy tűnik, nem figyel arra, amit mondasz, na az a rossz jel. Ha észreveszed ezeket a jeleket, segíthetsz magadnak eldönteni, hogy csókolózni, ölelkezni vagy csak udvariasan elköszönni kell-e, amikor vége az estének.

Persze, még ha a randi jól is megy, nem mindenki érzi úgy csókolózni kellene az első randin, így valószínűleg a megérzéseidre kell hallgatnod. Ha tényleg bizonytalan vagy abban, hogy hogyan olvastad a jeleket, akkor csak kérdezz! Semmi baj nincs azzal, ha a randipartnered beleegyezését kéred, mielőtt lecsapsz egy csókra.

7. Tartsd a kapcsolatot a randi után

Végül, ha jól érezted magad az első randin, akkor légy proaktív a kapcsolatfelvételben és a második randevú megszervezésében. Nem kell várnod napokat sőt, a társkereső alkalmazások elterjedtsége miatt akár el is veszítheted a lehetőséget, ha több napot is vársz a következő üzenet elküldésével. Ki tudja, hogy a párod hány másik srácra koppintott, amíg te a nehezen kaphatót játszottad?

Ha le akarsz nyűgözni egy lányt, légy fogékony, légy lelkes, és – tudom, hogy ez hihetetlenül elcsépelt – légy önmagad. Az őszinte emberek kitűnő randevúk, mert megkönnyebbülés egy kis szünetet tartani a csábítási játékban és csak egy jót beszélgetni egy különleges személlyel.

Hogyan öltözködj, ha a 30-as éveidben jársz? 12 hasznos öltözködési tipp és tanács férfiaknak!

Nem véletlenül a Ritz-Carlton név a luxus megtestesítője. Íme a legújabb húzásuk Kína festői környezetében