in

Bemutatták az elektromos Range Rovert, amely 2024-ben érkezik

©JLR

Az elektromos járművek népszerűsége egyre növekszik és most a Range Rover is bekapcsolódik a versenybe a luxus utcai terepautók területén. A Jaguar Land Rover (JLR) vállalat már évek óta kínál elektromos átalakításokat a klasszikus Range Rover modellekhez, de most végre saját elektromos Range Roverét készül bemutatni.

Az elektromos Range Rover 2024-ben érkezik, hogy szembe szálljon egy hasonló időben érkező elektromos Mercedes-Benz G-Class modellel. A JLR már most elfogadja a foglalásokat, ráadásul nincs szükség előlegre.

A gyártó a teljes részleteket még nem hozta nyilvánosságra, de közelebb az jövő év debütálásához tervezi ezt megtenni. Azonban már közzétett néhány előzetes felvételt, amely arra utal, hogy az elektromos Range Rover külsőleg nagyrészt azonos lesz benzines társaival.

©JLR

Az elektromos Range Rover is módosított változatát fogja használni az MLA (Modular Longitudinal Architecture) platformnak, ami az üzemanyaggal működő modell alapját is szolgálja. A két verziót a JLR Solihull, Egyesült Királyságban található üzemében fogják gyártani, míg az akkumulátorok és elektromos motorok külön gyártósorban készülnek majd, Wolverhamptonban, Egyesült Királyságban.

Az MLA platform elektromos verziója 800 voltos architektúrát alkalmaz, ami azt jelenti, hogy támogatni fogja a gyors DC-töltést. Emellett támogatja majd a vezeték nélküli frissítéseket és azokat az alkalmazásokat, amelyek segítik a hatótávolság maximalizálását.

©JLR

A potenciális vásárlóknak nem kell aggodalmukat fejezniük az off-road képesség csökkenése miatt. A prototípusokat jelenleg extrém időjárási viszonyok között tesztelik, beleértve a -40 foktól több mint 120 fokig terjedő hőmérsékletet. A prototípusokat emellett 33 hüvelyk mélységű vízben is tesztelik.

©JLR

Az elektromos Range Rover tulajdonosainak egy további előnye lesz a motorzaj hiánya. A JLR szerint az elektromos Range Rover lesz a legcsendesebb SUV-je, és egyedi zajszűrő rendszerrel rendelkezik, amely további kényelmet és kifinomultságot nyújt a kabinban.

A JLR további elektromos járművei gyors egymásutánban fognak következni. Az első, új generációs elektromos Jaguarok 2025-ben érkeznek, és ugyanebben az évben várható egy elektromos Range Rover Velar utód is.

A Warner Bros és a Paramount fúziója lehet Hollywood következő nagy dobása

Hány éves korban legyen sikeres egy férfi?