in

A Warner Bros és a Paramount fúziója lehet Hollywood következő nagy dobása

Minden szem a Warner Bros. Discoveryre és a Paramount Picturesre szegeződik, miután a két cég vezérigazgatói kedden New Yorkban találkoztak, hogy egy lehetséges fúzió lehetőségét vizsgálják.

Az Axios szerint a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav találkozott a Paramount Global vezérigazgatójával, Bob Bakish-sel és Shari Redstone-nal, aki a Paramount anyavállalat tulajdonosa, hogy egy olyan megállapodást kössenek, amelynek révén egyesített erőik révén egy új médiatitán jönne létre.

Érdekesség, hogy jelenleg a WBD piaci értéke 29 milliárd dollár körül mozog, a Paramounté pedig 10 milliárd dollár körül, így az egyesülés a két nagy múltú stúdió közötti versenyhelyzetnek tűnik, hogy felvegyék a versenyt a Disneyvel.

Az Axios megjegyezte, hogy Zaslav és Bakish találkozója „több órán át tartott” a Paramount Times Square-en lévő főhadiszállásán. Állítólag ők ketten felvázolták, hogyan tudná mindkét cég egyesíteni filmstúdióit és streaming szolgáltatásait, hogy felvegyék a versenyt az olyan rivális cégekkel, mint a Disney és a Netflix.

A forrás azt is elmondja, hogy „nem világos, hogy a WBD a Paramount Global-t vagy annak anyavállalatát, a National Amusements Inc. (NAI) vásárolná-e meg”, de mindkét lehetőség szóba került. A Warner Bros. Discovery a jelek szerint bankárokat bérelt fel az üzlet feltérképezésére. A Hollywood legnagyobb filmstúdióinak viharos évének lezárásaként.

Az io9 megkereste a Warner Bros. és a Paramount céget is, hogy válaszoljanak az Axios jelentésére; a Warner Bros. szóvivője nem kívánt nyilatkozni. Frissítjük ezt a bejegyzést, ha és amennyiben többet hallunk.

Íme a 10 legmegfizethetőbb Michelin-csillagos étterem Európában

Bemutatták az elektromos Range Rovert, amely 2024-ben érkezik