in

A világ legdrágább fagyija! A fehér szarvasgombás gombóc ára több mint 5000 euróba kerül!

Guinness World Records

Bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltját! A Guinness World Records egy japán fagylaltnak ítélte oda a címet, amelynek ára 873,400 jen (£5,469; €6,211; $6,696). Ami igazán különlegessé teszi ezt a desszertet, az a fő összetevője: a kizárólag az olaszországi Albából származó fehér szarvasgomba.

A remekmű mögött álló márka, a Cellato csapata több mint másfél évet szentelt a fejlesztésnek és számos kísérletet és hibát hajtottak végre a tökéletes íz elérése érdekében.

A Cellato a figyelemre méltó alkotásukat „byakuya”-nak nevezte el, ami japánul „fehér éjszakát” jelent, a legfigyelemreméltóbb összetevő tiszteletére.

Guinness World Records

Ez a fényűző fagyasztott finomság nem csak az értékes fehér szarvasgombát tartalmazza, amelyet kilogrammonként akár 2 millió jenért (14 500 dollár; 12 900 euro) is el lehet adni, hanem kétféle sajtot, ehető aranylevelet és sakekasut is tartalmaz, amely a szaké készítéséből származó paszta-szerű anyag.

Az ízprofil tökéletesítése érdekében a Cellato együttműködött Tadayoshi Yamada séffel, aki az oszakai RiVi francia-japán étteremben szerzett szakértelméről híres.

Kellemes bónuszként azok a vásárlók, akik megengedhetik maguknak a fagylaltot, egy aprólékosan kézzel készített fémkanalat is kapnak, amelyet kifejezetten ennek a fényűző finomságnak az ízlelésére terveztek.

A Cellato azt tanácsolja a szerencsés ínyenceknek, hogy a fehér szarvasgombát adják a fagylalthoz, amint az elkezd megpuhulni. Amennyiben a desszert túlságosan fagyottan érkezik, a cég azt javasolja, hogy hagyják szobahőmérsékleten felengedni, vagy pontosan 10-20 másodpercig mikrohullámú sütőben, 500 watton melegítsék fel.

Guinness World Records

Azoknak, akik egy kis alkohollal szeretnék fokozni az élvezetet, a Cellato azt ajánlja, hogy a desszertet szakéval vagy francia fehérborral párosítsák.

A fehér szarvasgombás fagylalt mellett a Cellato egy fekete szarvasgombás változatot is kínál. A Cellato tervezi, hogy más luxus összetevőkkel, például pezsgővel és kaviárral is bővíti ízválasztékát.

Bár ezek a kiegészítések többletköltséggel járhatnak, a Cellato figyelme túlmutat az áron. A vállalat célja, hogy az európai alapanyagokat a hagyományos japán konyhával ötvözze, megismertetve a fogyasztókat a rendkívüli ízkombinációkkal és tágítva kulináris látókörüket.

A fehér szarvasgombás fagylalt nemcsak ezeknek a törekvéseknek felel meg, hanem ezzel egy új világrekordot is felállított.

Hogyan hozd ki magadból az úriembert? A gentleman jellemzői és gyakorlati tippek!

Hogyan öltözködj, ha a 30-as éveidben jársz? 12 hasznos öltözködési tipp és tanács férfiaknak!