in

A legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján

A Bocuse d’Or európai válogatója március 19-20-án került megrendezésre Trondheimban, Norvégiában. Az eseményen a magyar csapat kivívta a továbbjutást a lyoni döntőbe, amely 2025 januárjában kerül megrendezésre, emellett pedig elnyerték a legjobb tálnak járó különdíjat is.

A versenyen a kötelező alapanyagok között szerepelt a rénszarvas és az Aquavit, mint a vendéglátó ország, Norvégia emblematikus termékei. A látványos táltéma pedig a norvég tőkehal, a skrei és a fröyai fésűkagyló voltak.

©MTI/Lakatos Péter

A magyar csapat élén Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó séfhelyettese állt, míg a commis pozícióját a siófoki Fodor Noel töltötte be. A coach Szabó László, a csapatelnök pedig Dalnoki Bence, a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje volt.

A magyar csapat sikeres szereplése figyelemre méltó, különösen azért, mert tagjai nem budapesti csúcséttermekből kerültek ki, így a csapatnak nem volt csúcséttermi tapasztalata. Ennek ellenére megnyerték a legjobb tálnak járó különdíjat.

A csapat felkészülését a Magyar Bocuse d’Or Akadémia segítette, valamint az előző sikeres csapatok szakemberei, mint például Széll Tamás és Vomberg Frigyes. Emellett a norvég Christian André Pettersen is segítette a csapatot, aki már korábban dobogós helyezést ért el Lyonban.

A Bocuse d’Or európai döntőjén a skandináv országok teljesítettek a legjobban, a legjobb tálat pedig Magyarország csapata készítette. Az első helyet Dánia csapata szerezte meg, míg a második és harmadik helyen Svédország és Norvégia végzett.

A magyar csapat európai eredménye után komoly felkészülés veszi kezdetét a lyoni döntőre, amely néhány hónap múlva kerül megrendezésre. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook oldalán minden információ elérhető lesz az általuk készített ételekről.

Forrás: MTI

A legjobb Emily Blunt filmek, amiket érdemes megnézni

Hogyan legyen a bőröd egészséges és sima a borotválkozás után is?