in

A 2025-ös Ford Mustang egy vérbeli utcai versenyautó

A Ford 2025-ös Mustang GTD-je egy valódi versenyautó az utakra tervezve. A Ford és a Multimatic közös munkája eredményeként megszületett modell új szintre emeli a teljesítményt és a technológiát, amelyet az autós világ eddig ismert.

A Mustang GTD szívében egy 5,2 literes, kompresszoros V8-as motor dobog, amely több mint 800 lóerőt képes leadni.

Az új száraz karteres olajrendszer és a speciális hangolású kompresszor biztosítja, hogy a motor a legextrémebb körülmények között is optimális teljesítményt nyújtson. Az erőt egy szénszálas hajtótengely továbbítja a hátsó kerekekhez, egy nyolcfokozatú duplakuplungos hátsó transaxle segítségével, amely közel 50/50-es súlyelosztást biztosít​.

A GTD félaktív felfüggesztési rendszere hidraulikusan állítható rugózási magasságot és rugózási merevséget kínál. A Track Mode aktiválásával az autó hasmagassága 40 mm-rel csökkenthető, ami javítja az aerodinamikát és a kezelhetőséget.

Az első felfüggesztés rövid-hosszú karos kialakítása jobb oldalirányú merevséget biztosít, míg a hátsó felfüggesztés integrált lengőkaros és nyomórudas szerkezete a motorsportból származó technológiákat alkalmaz​.

Aerodinamika és dizájn

A GTD karosszériája széles körben alkalmaz szénszálas elemeket, amelyek csökkentik a súlyt és javítják a kezelhetőséget.

Az autó aerodinamikai csomagja magában foglalja az első splitter-t, a ventillált motorháztetőt és a hidraulikusan vezérelt hátsó szárnyat, amelyek mind hozzájárulnak az optimális aerodinamikai egyensúlyhoz és a nagy kanyarsebességhez​.

Luxus és technológia

A Mustang GTD belső tere Miko bőrt, szénszálas betéteket és Recaro üléseket tartalmaz, amelyek kiválóan alkalmasak a pályahasználatra. A titán váltófülek és a rotációs váltókapcsoló különlegessége, hogy az anyagok leszerelt Lockheed Martin F-22 vadászgépekből származnak. Az autóban található digitális kijelzők és vezérlőpanelek a legújabb technológiát képviselik, biztosítva a vezető számára a teljes kontrollt és kényelmet​.

A Mustang GTD várhatóan 300,000 dolláros kezdő áron lesz elérhető, ezzel a valaha készült legdrágább közúti Mustang lesz. Az első példányok szállítása 2024 végén vagy 2025 elején várható. A vásárlók egy jelentkezési folyamaton keresztül szerezhetik meg az autót, hasonlóan a Ford GT vásárlási rendszeréhez​.

A 2025-ös Ford Mustang GTD nem csupán egy autó, hanem egy mérnöki remekmű, amely a versenypályák technológiáját hozza el a mindennapi utakra. Az autó minden eleme a maximális teljesítményre és a vezetési élmény fokozására lett tervezve, így méltán viseli a „versenyautó az utakra” címet.

Ford Mustang GTD képek

Az úriember viselkedése: Illem és etikett a mindennapokban

Braun S9 Pro+ férfi borotva

Ha elektromos borotva, akkor Braun. Ha Braun, akkor a márka eddigi legjobbja, az S9 Pro+